4.6.15 Trivia Answers

It’s time for the answers to today’s movie trivia. How did you do?

Question 1: Besides his ears, what three characteristics make Dopey different from the other dwarves in Snow White?

Answer 1: Dopey is the only dwarf without a beard, he’s the only dwarf with blue eyes, and he’s the only dwarf that doesn’t talk. And I personally think he’s the cutest dwarf!

Question 2: According to Bert in Mary Poppins, what brings one luck?

Answer 2: Shaking hands with a chimney sweep, or blowing him a kiss.

Question 3: Heather Lad o’ Glencairn is the full name of which Disney pooch?

Answer 3: That would be “Jock” from Lady and the Tramp.

Thanks for playing along today. See you tomorrow! ~A ºoº

Trivia Monday

Hey howdy hey! It’s time for some movie trivia today! Let’s get started!

Question 1: Besides his ears, what three characteristics make Dopey different from the other dwarves in Snow White?

Question 2: According to Bert in Mary Poppins, what brings one luck?

Question 3: Heather Lad o’ Glencairn is the full name of which Disney pooch?

Answer with your best guesses in the comment section or on our FB page. The answers will be posted at 7:00! ~A ºoº

 

Trivia Monday

Hey y’all! We hope you had a fantastic weekend, and are ready to roll with our trivia questions on this beautiful Monday morning! Today we are talking about voices! Here goes!

Question 1: Both Idina Menzel and Kristen Bell (Elsa and Anna) had both previously auditioned for another leading animated role. Which character did they both audition for? ~M

Question 2: Tinkerbell’s debut on the big screen was as a silent, but likable partner for our hero, Peter Pan in 1958. In 2008, Tink got her first solo feature film and has been voiced by ________ ever since. ~S

Question 3: The voice behind this Disney princess was also the physical model for the animated character. Who was the voice, and which character was she the physical inspiration for? ~A

As always, you can play along by commenting here, or on our FB page. Good luck and stay tuned to the answers! ~A

Trivia Thursday

It’s time for movie trivia! Y’all ready for some fun?

Question 1: Which Pixar character is named in tribute to a Pixar animator that died prior to the movie’s creation? ~A °o°

Answer 1: Lighting McQueen is named in reference to Glenn McQueen, a Pixar animator who died in 2002. (Source)

 

Question 2: Whose motto is “We never fail to do what is right.”? ~S ºoº

Answer 2: Why that would be the Rescue Aid Society from “The Rescuers” and “The Rescuers: Down Under.”

 

Question #3: What is the official color name of Ariel’s fin in Disney’s The Little Mermaid? ~M °o°Ariel

Answer #3: The ink and paint department actually mixed and created a unique color just for Ariel’s fin and thus, named it “Ariel” in her honor!

 

 

Baymax is Finally Here!

Hey howdy hey, it’s Friday!

Just a short little post to remind everyone to go check out Big Hero 6, in theaters TODAY!!! We’ll be headed to the theater later this evening and I can’t wait to report back on what I think of it. But for now, be sure to check out the official website of Big Hero 6. It’s loaded with fun info, games, and more! Please let us know what you think of the movie if you get to see it too! And don’t forget, like any other Marvel movie (yes this is Marvel and Disney animation’s first collaborative movie), definitely stay til after the credits. If you’re a Marvel fan, you know what I mean. If not, then just trust me. 🙂

And don’t forget too, that Guardians of the Galaxy is available on digital HD November 18!! Can’t wait! ~M ºoº

Screen Shot 2014-11-07 at 9.40.25 AM

Thursday Trivia

Are you ready for some Thursday movie trivia? Here we go!

 

Question 1: This actor’s last credited movie was which Disney film? Bonus points if you can name the actor! ~A °o°

Untitled picture

Answer 1: This is Bill Bixby, and his last movie was the 1975 Disney classic “The Apple Dumpling Gang.”

 

Question 2: Which full length animated feature was the last to use a storybook as the opening sequence? ~S ºoº

Answer 2: “Robin Hood” was the last animated feature to use that opening sequence. I’ve always loved those “storybook” openings, and I kinda wish they would bring ’em back!

 

Question 3: Before Mickey Mouse, who was suggested as the Sorcerer’s apprentice in “Fantasia?” ~M ºoº

Answer 3: Do you think it would have been the same kind of movie if Dopey had been the Sorcerer’s apprentice? I don’t think so either!

 

Thanks again for participating in our trivia today!

Trivia Thursday

It’s almost time for Halloween, which means we are nearing the end of our villainous questions for Trivia Thursday. Are you as sad as we are? Here we go with the questions for today!

Question 1: Which Disney villain is unique because they don’t have henchmen to do their dirty work?  ~A °o°

Answer 1: Stromboli from “Pinocchio” had no henchmen, making him unique in the Disney villain world. (Source)

 

Question 2: Who was the inspiration behind Professor Ratigan from “The Great Mouse Detective?” ~S ºoº

Answer 2: Professor Ratigan is based on the character of Professor James Moriarty from the Sherlock Holmes story “The Final Problem.”

 

Question #3: According to Professor Philby (Kingdom Keepers series), ___________ is the most powerful demon Walt Disney ever created and is a mix between two mythological creatures. Name the two cultures and creatures that combines to create the most evil of all Disney villains. ~M °o°

Chernabog-walt-disney-characters-19629069-1280-768

Answer #3: Although other Disney lore places Chernabog as the based on different mythical creatures, according to Professor Philby, Chernabog is part Greek Minotaur and part Mayan bat god, Camoztoz.

 

We hope you’ve enjoyed playing along this month as we featured trivia from the Disney villains. If you’d like us to theme more months like this, please let us know! We’d love to hear your suggestions! And thanks for always playing along 🙂

Trivia Thursday

Thanks for all the participation today! We love sharing our “Disney Villain Side” with all of you. Here are today’s answers:

 

Question 1: Which actress lent her voice to an animated villainness as her last credited film role? ~S ºoº

Answer 1: Having not realized that another actress who voiced a villain passed away recently, I’ll let Marcy Perdue get the “points” for this question! However, I was actually trying to get someone to answer with Martha Wentworth. She lent her voice to the character Madam Mim in The Sword and the Stone as her final credited film before her death.

 

Question 2: Without using Google, name the feline villains that comprise Disney’s Sinister Cats. ~A ºoº

Disney's_Sinister_Cats

Answer 2: Disney’s Sinister Cats are made up of Lucifer (Cinderella), Si and Am (Lady and the Tramp), Scar (Lion King), Shere Khan (Jungle Book), Felecia (The Great Mouse Detective), and the Cheshire Cat (Alice in Wonderland).

 

Question 3: What Disney villain is also referred to as Lazuli, Lord Indigo, Rex, Pluto, and Prince Azure?~M °o°

Answer 3: Hades from Hercules goes by many names!

Thursday Trivia

Thanks for playing along today! We are having a blast with our Disney villains trivia for the month of October. We hope you are enjoying it as much as we are! Ready for some answers?

Question 1: Name a Disney villain that doesn’t have their own theme song. ~S ºoº

Answer 1: I’m sure there may be more, but the ones that came to my mind were Shan Yu (Mulan), The Evil Queen (Snow White), and Lady Tremaine (Cinderella).

 

Question #2: Who are the “Overtakers” and what is their mission? Bonus points if you can name some of them! ~M °o°

51tpdBlCnoL._SY344_BO1,204,203,200_

Answer #2: The Overtakers are the group of Disney villains that live within the WDW parks as told by Ridley Pearson’s book series, the Kingdom Keepers. Their mission is to de-throne Mickey himself and reside as the rulers of the magic. Although Maleficent seems to be the main villain leading this group, she works with the likes of the Evil Queen, Cruella de Vil, the pirates of the Caribbean, the test track dummies, the green army men, Tia Dalma, and together, they bring to power the most dreaded of all Disney villains, Chernabog himself!

 

Question 3: Which Disney villain’s name is based on a real life betrayal of Walt Disney? ~A °o°

char_4989

Answer 3: Charles Muntz from Up is based on Charles Mintz, the producer who “stole” Oswald the Lucky Rabbit’s design from Walt Disney, and then signed most of Disney’s own animators up on a contract to work for Mintz’s new studio. Walt Disney started over with his loyal animator, Ub Iwerks, and Mickey Mouse was born as a result. I guess we should thank Mintz, huh? (Source)

Thursday Trivia

It’s time for Thursday Trivia. We are feeling particularly villainous this week, so see how you do!

Question 1: Which Disney villain was obsessed with something in the Black Bayou? ~A ºoº

madame-medusaAnswer 1: Madame Medusa from The Rescuers is obsessed with finding the Devil’s Eye (the world’s largest diamond). The diamond was found by Penny in a cave in the Black Bayou. (source)

 

Question 2: Actress Lucille La Verne was asked to make the Wicked Queen’s voice sound a “littler older and raspier.” What did she do to accomplish this task? ~S °o°

Answer 2: Lucille took out her false teeth!

 

Question #3: What do the Evil Queen, Maleficent, Cruella de Vil, and Dr. Facilier all have in common? ~M °o°

mac-venomous-villains-cruella-queen-at-pr mac-venomous-villains-dr-facilier-at-pr mac-venomous-villains-maleficent-at-prAnswer #3: Aside from the fact that they’re all devilishly devious Disney villains, they were all featured in a 2010 Mac cosmetics collection called Venomous Villains.

Trivia Thursday

Apparently we were too easy with our Trivia Thursday! Y’all answered those questions FAST today. We’ll try harder next week, so be prepared! *maniacal laugh* For now, here are today’s answers:

Question 1: Who said “The right path isn’t always the easiest.”? Bonus points for naming the movie and character this line was said to! ~S °o°

Answer 1: Grandmother Willow said it to Pocahontas in the movie Pocahontas.

 

Question 2: Which Disney villain was described by her designer as “a fiendish witch of a woman?” ~A ºoº

101-dalmatians-disneyscreencaps.com-1291

Answer 2: That would be Cruella De Vil, of course! I hear that if she doesn’t scare you, no evil thing will! 🙂

 

Question 3: Name the Disney villain who’s known for his “-inators” ~M °o°

Answer 3: The evil Dr. Doofenshmirtz is known for his dastardly devilish “-inators” on Disney XD’s show Phineas and Ferb.

Trivia Thursday

Here are today’s answers from our trivia questions!

Question 1: Who said, “The flower that blooms in adversity is the most rare and beautiful of all.”? ~S ºoº

Answer 1: In Mulan, the Emperor of China says the line above to Li Shang in reference to Mulan herself.

Question 2: What is the name of this Disney feline, and in what movie can he be found? ~A °o°cat

Answer 2: This is Cosmic Creepers from the 1971 movie, Bedknobs and Broomsticks.

Question 3: Which agent of S.H.I.E.L.D. is also a Disney Princess? ~M ºoº

Answer 3: Ming-Na Wen, also known as Agent Melinda May, is the voice of Mulan.

Thursday Trivia

It’s time for another round of trivia, and today’s trivia is straight from this past Tuesday’s ABC special on the making of Frozen. Did you manage to watch it? And no worries! Even if you didn’t, these will be fun to guess!!

 

Question #1: Josh Gad is the voice talent for Olaf. In the scene where they show him ad-libbing, he says “Hi! I’m Olaf and I like warm hugs. And for an extra flower, I’m also a ____________” So, what is he for that extra flower?? ~S °o°

frozen question 1

Answer #1: Josh Gad ad-libs that for an extra flower, Olaf is also a love expert!

 

Question #2: Which now famous Frozen song almost didn’t make it into the movie? ~A °o°

frozen question 2Answer #2: Can you believe that “Do You Want To Build A Snowman”  wasn’t added back in until right before its release?! I couldn’t imagine Frozen without it!

 

Question #3: In an early script of Frozen, Anna actually traveled to the Snow Queen to ask her to do what? ~M °o°

2014-09-04 14.38.13

Answer #3: In that early version, the girls were not related and Anna actually traveled to a blue-skinned Snow Queen to ask her to freeze her broken heart!