4.27.15 Trivia

Today it’s all about food. See if you can answer these questions about food served at Walt Disney World. Let’s get started!

Question 1: Seven million ____________  and 5 million ____________ are served in WDW parks each year.

Question 2: There are 1.5 million ________________ served every year in WDW.

Question 3: _____ million soft drinks are served every year at Walt Disney World.

Answer in the comments, or on our FB page. Answers will be posted at 7 tonight!

Trivia Answers 4.20.15

Here are the answers for today’s trivia. How did you do?

Question 1: Disney Cruise Line was the first cruise line to have _____   _______ instead of the traditional regulation orange.

Answer 1: Disney Cruise Line was the first cruise line to have yellow lifeboats instead of the traditional regulation orange. Disney was granted special permission from the Coast Guard to keep with the theming of the colors.

Question 2: Disney ships are the only cruise ships to have four captains – who are they?

Answer 2: The ship’s captain, Captain Mickey, Captain Hook and Captain Jack Sparrow.

Question 3: Disney Cruise Line ships use the iconic first seven notes of what song as their horn signal?

Answer 3: “When You Wish Upon a Star” is the horn signal for all 4 Disney cruise ships.

Thanks for playing along today! ~A ºoº

Monday Trivia

I’ve got some Disney cruise line inspired trivia for you today. See how you do!

Question 1: Disney Cruise Line was the first cruise line to have _____   _______ instead of the traditional regulation orange.

Question 2: Disney ships are the only cruise ships to have four captains – who are they?

Question 3: Disney Cruise Line ships use the iconic first seven notes of what song as their horn signal?

Answer with your best guesses and we will post the answers at 7 tonight! ~A ºoº

4.6.15 Trivia Answers

It’s time for the answers to today’s movie trivia. How did you do?

Question 1: Besides his ears, what three characteristics make Dopey different from the other dwarves in Snow White?

Answer 1: Dopey is the only dwarf without a beard, he’s the only dwarf with blue eyes, and he’s the only dwarf that doesn’t talk. And I personally think he’s the cutest dwarf!

Question 2: According to Bert in Mary Poppins, what brings one luck?

Answer 2: Shaking hands with a chimney sweep, or blowing him a kiss.

Question 3: Heather Lad o’ Glencairn is the full name of which Disney pooch?

Answer 3: That would be “Jock” from Lady and the Tramp.

Thanks for playing along today. See you tomorrow! ~A ºoº

Trivia Monday

Hey howdy hey! It’s time for some movie trivia today! Let’s get started!

Question 1: Besides his ears, what three characteristics make Dopey different from the other dwarves in Snow White?

Question 2: According to Bert in Mary Poppins, what brings one luck?

Question 3: Heather Lad o’ Glencairn is the full name of which Disney pooch?

Answer with your best guesses in the comment section or on our FB page. The answers will be posted at 7:00! ~A ºoº

 

Today’s Trivia Answers

Question 1: Both Idina Menzel and Kristen Bell (Elsa and Anna) had both previously auditioned for another leading animated role. Which character did they both audition for? ~M

Answer 1: Though I’m sure they both would have been an excellent Rapunzel from Tangled, their parts in Frozen were perfect for them!

Question 2: Tinkerbell’s debut on the big screen was as a silent, but likable partner for our hero, Peter Pan in 1958. In 2008, Tink got her first solo feature film and has been voiced by ________ ever since. ~S

Answer 2: Mae Whitman has been the voice of Tinkerbell since 2008.

Question 3: The voice behind this Disney princess was also the physical model for the animated character. Who was the voice, and which character was she the physical inspiration for? ~A

Answer 3: Irene Bedard was both the voice of Pocahontas, as well as the physical model for the character. I totally see the resemblance!

Thanks for playing along today!

Trivia Monday

Hey y’all! We hope you had a fantastic weekend, and are ready to roll with our trivia questions on this beautiful Monday morning! Today we are talking about voices! Here goes!

Question 1: Both Idina Menzel and Kristen Bell (Elsa and Anna) had both previously auditioned for another leading animated role. Which character did they both audition for? ~M

Question 2: Tinkerbell’s debut on the big screen was as a silent, but likable partner for our hero, Peter Pan in 1958. In 2008, Tink got her first solo feature film and has been voiced by ________ ever since. ~S

Question 3: The voice behind this Disney princess was also the physical model for the animated character. Who was the voice, and which character was she the physical inspiration for? ~A

As always, you can play along by commenting here, or on our FB page. Good luck and stay tuned to the answers! ~A

Today’s Trivia Answers

Question #1: Walt Disney animators studied the movement of fire ants for which Disney animated film? ~A °o°

Answer #1: Animators studied the movements of fire ants when designing the Microbots in Big Hero 6.

Question #2: According to the doorknob, why can’t Alice pass through the door in “Alice in Wonderland? ~S °o°

Answer #2: It’s “impassible”!
Question #3: From whom does Felix receive his magic hammer in the movie Wreck It Ralph? ~M °o°

Answer #3: In the song “Wreck It, Wreck It Ralph” we find out that Felix acquires the magic hammer from “his old man”.

Trivia Monday

It’s time for another Trivia Monday!! Can you answer all three animated questions??

 

Question #1: Walt Disney animators studied the movement of fire ants for which Disney animated film? ~A °o°

 

Question #2: According to the doorknob, why can’t Alice pass through the door in “Alice in Wonderland? ~S °o°

 

 

Question #3: From whom does Felix receive his magic hammer in the movie Wreck It Ralph? ~M °o°

Monday Trivia Answers

It’s time for trivia answers! How did you do today?

Question 1: Complete the quote and state which attraction it comes from. “Like a grand and miraculous _________, our planet has sailed through the universe of time. And for a brief moment, we have been among its many passengers.”

Answer 1: Over at the iconic Spaceship Earth in Epcot visitors hear, “Like a grand miraculous Spaceship, our planet has sailed through the universe of time. And for a brief moment, we have been among its many passengers.”

Questions 2: There are 2 Walt Disney World resort hotels that share a common first name. Which of the 2 hotels opened first? What was the other hotel’s original name when it first opened?

Answer 2: The two Walt Disney World resort hotels that share a common first name are Port Orleans – Riverside and Port Orleans – French Quarter. Port Orleans – French Quarter opened first (1991) and Port Orleans – Riverside opened second (1992). The original name of Port Orleans – Riverside was Dixie Landings.

Question 3: More than 5.2 million bags of popcorn are popped every year at Walt Disney World. How many thousand pounds of popcorn are popped to make this delicious treat?

Answer 3: There are 345,000 pounds of popcorn popped every year at Walt Disney World!

Thanks for playing along today!

Monday Trivia Questions

Hey Howdy Hey! Who’s ready for some trivia today? You can play along here or on our FB page!

Question 1: Complete the quote and state which attraction it comes from. “Like a grand and miraculous _________, our planet has sailed through the universe of time. And for a brief moment, we have been among its many passengers.”

Questions 2: There are 2 Walt Disney World resort hotels that share a common first name. Which of the 2 hotels opened first? What was the other hotel’s original name when it first opened?

Question 3: More than 5.2 million bags of popcorn are popped every year at Walt Disney World. How many thousand pounds of popcorn are popped to make this delicious treat?

We love, love, love trivia participation, so we hope you play along. Answers will be posted tonight! Good luck!

Monday Trivia Answers

And here are today’s answers. Who all got them right?

Living With the Land

Question #1: Which company was the original sponsor of “The Land” when it first opened in Epcot?

Answer #1: Kraft ~S ºoº

Question #2: Walt Disney Imagineering spent six years researching, designing and building which Walt Disney World attraction?

Answer #2: Expedition Everest at Animal Kingdom. ~A ºoº

Question #3: Which recent Disney movie director opted to request the composer to write the music BEFORE he shot the scenes for the movie?

Disney Movies Anywhere

Answer #3: James Gunn from Guardians of the Galaxy! Watch the dvd/blu-ray special features commentary by director James Gunn for more details. ~M ºoº

Thanks for playing along!!!

Monday Trivia Questions

Ready for more Disney trivia? And away we gooooooo!!!!

Question #1: Which company was the original sponsor of “The Land” when it first opened in Epcot?

Question #2: Walt Disney Imagineering spent six years researching, designing and building which Walt Disney World attraction?

Question #3: Which recent Disney movie director opted to request the composer to write the music BEFORE he shot the scenes for the movie?

You can comment with your answers below or over on our fb link! Good luck!!